Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit celebra la seva 48a Assemblea General Anual

Oikocredit celebra la seva 48a Assemblea General Anual

Asamblea-Anual-Oikocredit-2024.jpgosteguna, 13 de ekainak de 2024

El 7 de juny de 2024, Oikocredit va celebrar la seva Assemblea General Anual (AGA) a San José, Costa Rica, amb membres i altres persones que es van unir i van participar a través d'un sistema de videoconferència i votació electrònica.

Per a donar cabuda als membres que no van poder viatjar a Costa Rica, la AGA es va celebrar com una reunió híbrida amb participació presencial i virtual. La reunió va ser presidida per Arpita Pal Agrawal, membre del Consell de Supervisió d'Oikocredit, i va comptar amb la participació i el vot en línia d'aproximadament 60 representants dels membres de la cooperativa.

Assemblea-General-Oikocredit-2024-2

Durant la reunió, els membres van rebre informació actualitzada sobre les activitats i el rendiment financer d'Oikocredit en l'últim any. Els punts més destacats van ser:

• Informe del Consell d'Administració: Presentat per la Directora General Mirjam 't Lam, l'informe va cobrir els assoliments de la cooperativa, centrant-se en el panorama mundial, l'execució de l'estratègia, l'enquesta a clients finals i les principals xifres financeres.
• Comptes anuals i proposta de dividend: A càrrec de Gwen van Berne, Directora de Finances i Riscos, la presentació va incloure una visió detallada dels resultats financers del 2023, els canvis en els mètodes comptables i una proposta de repartiment de dividends del 0,5% per al 2023.
• Informe del Consell de Supervisió: la Cheryl Jackson, Presidenta del Consell de Supervisió, va oferir una visió de les activitats del Consell, seguida de l'informe del Comitè d'Auditoria, Risc i Compliment per part de la Charity Chanda Lumpa, membre del Consell de Supervisió i presidenta del Comitè.

Decisions clau i nomenaments

Les decisions clau votades van ser:

• Els membres van aprovar els comptes anuals per al 2023.
• Es va aprovar la proposta de dividends per al 2023.
• Es va confirmar el nomenament de l'auditor extern per al 2024.
• Es va aprovar la gestió dels Consells d'Administració i de Supervisió per a les seves activitats durant el 2023.

Els nomenaments i les eleccions van ser:

• Gaston Aussems va ser reelegit membre del Consell de Supervisió.
• Karen Tsang i Georg Schuermann van ser nomenats nous membres del Consell de Supervisió.
• Aglaë Hagg va ser nomenada de nou membre del Consell de Membres.
• El Dr. Jetti Oliver i la Michelle Lüchinger van ser nomenats membres del Consell de Membres.


Altres propostes aprovades a l’AGA van ser les següents modificacions dels Estatuts:

• Ampliació del mandat dels membres del Consell de Supervisió de tres a quatre anys;
• Adopció d'un sistema de votació alternatiu per a assignar més vots a les associacions de suport sobre la base de criteris específics amb la finalitat de reflectir millor el nombre d'inversors/es per associació de suport; i
• Modificacions de caràcter intern.

Assemblea-General-Oikocredit-2024-3


Compromís reconfirmat

La reunió es va desenvolupar amb bon ànim, encarnant els valors d'Oikocredit d'inversió sostenible i d'impacte.

La reunió va concloure amb una nota positiva en la qual els membres van reafirmar el seu compromís amb la missió d'Oikocredit d'inversió responsable i creació d'oportunitats per a les persones de baixos ingressos. El format híbrid va assegurar una participació inclusiva, reflectint la dedicació de la cooperativa a la seva base global de membres.

Per a més informació, consulta els documents oficials de l’Assemblea General Anual a la disposició de les organitzacions membre.

« Atrás