Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

XES.jpgostirala, 09 de maiatza de 2014

De l'opacitat a l'emergència


Ja s'ha arribat a un punt en que és impossible fer-se el suec i ignorar una realitat tan present com l'economia solidària. És una realitat que porta molt temps construint-se i que no és lliure d'entrebancs, errors i discordances, però no deixa d'avançar i consolidar-se entre el lliure mercat i l'estat. Seria bo per això, que s'institucionalitzés de forma oficial com en altres països.

El "com" és molt important i per això no està lluny de debat; hi ha qui pensa que no s'han de fer concessions, n'hi ha que són més pactistes, altres ho veuen inevitable i no falta els qui pensen que seria útil per disposar de més recursos.

A la taula rodona convocada per la Universitat Popular i Ciutadana que es va celebrar a Paris el dia deu d'abril, hi van assistir nombroses personalitats de l'economia social i solidària que van opinar sobre les tendències i perspectives que tenia l'economia social i solidària en diversos llocs.

La situació en l'estat espanyol i a Catalunya


La realitat és que hi ha un teixit sòlid format amb arrels populars que manté independència de l'estat i del mercat encara amb més mesura. En el cas de les XES, els seus àmbits d'actuació més importants són el dels municipis cooperatius i el de l'ocupació i gestió d'espais comuns en alguns barris, el de les dues edicions de la Fira sense presència formal dels partits i els seus representants i el de l'elaboració d'una proposta de llei sobre l'economia solidària per al Parlament català.

Llegeix l'article sencer a la pàgina de la Xarxa d'Economia Solidària >

« Atrás