Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Laboratori Iberoamericà d'Economia Social, una experiència inspiradora

Laboratori Iberoamericà d'Economia Social, una experiència inspiradora

MicrosoftTeams-image-17-1024x768.jpegasteartea, 03 de urria de 2023

Els passats 28 i 29 de setembre des d’Oikocredit Sevilla vam tenir l'oportunitat de participar en el Laboratori Iberoamericà d'Economia Social que va organitzar l'Escola d'Economia Social a Osuna, Sevilla.

En les jornades es van analitzar les diferents problemàtiques que limiten l'accés de les dones a les finances a Espanya i en països Llatinoamericans com el Brasil, Costa Rica, Cuba, l'Equador, Guatemala, Hondures, o Mèxic. Al seu torn, es va treballar en les mesures que es poden promoure des dels valors de l'economia social i solidària.

Les jornades van destacar per la sintonia entre les persones assistents, la inspiració i el coneixement, compartit per dones de diferents i variats backgrounds. Sens dubte l'Escola d'Economia Social és un lloc que convida a compartir, a aprendre, crear i connectar.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.21 (1)

El programa incloïa la conferència d'inauguració de la Mildred García Rodríguez, Gerent General de Desenvolupament de Capacitats i Operacions del Fons Fiduciari de l'ONU per a Eliminar la Violència contra la Dona, la intervenció de la Cristina de la Cruz sobre els “Reptes per a la inclusió financera i l'autonomia econòmica de les dones” i el desenvolupament de dues taules de diàleg.

MicrosoftTeams-image-17-1024x768

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.11 (1)

Les taules de diàleg, “Les bases de la inclusió financera des de la perspectiva de les dones” i “Bones pràctiques en inclusió financera en les cooperatives i l'economia social iberoamericana” van comptar amb responsables de: la Fundació Finances Ètiques, FIARE Git Castella i Lleó (Grup d'Iniciativa Territorial Fiare Banca Ètica), Jardín Azuayo, ONU Women, Oikocredit International, REFAS - Xarxa de Finances Alternatives i Solidàries, Escola d'Emprenedores Juana Millán, Fira Multitrueke Mixihuc, Escola d'Emprenedories Socials Municipalitat de Rosario, i UNISOL Brasil - Central de Cooperativas e Empreendimentos Solidários.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 20.07.13

Finalment, es van cloure les jornades amb el laboratori d'innovació “Eines innovadores per a la inclusió financera de les dones”, en el qual vam participar des d'Oikocredit Sevilla. El laboratori va suposar un espai per a co-construir propostes sobre la base de les experiències conegudes i els debats que van sorgir durant les jornades. L'objectiu va ser identificar els reptes que planteja la inclusió financera per a les dones de l'economia social i algunes de les seves possibles solucions. Es va utilitzar la metodologia de Teatre de Presència Social: una tecnologia social de consciència col·lectiva i canvi de sistemes, una pràctica innovadora per a conrear-nos com a facilitadores, líders i agents de canvi.

jj

« Atrás