"Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"
Ronald Araya Ureña i la seva dona Edith Naranjo Mena tenen dos fills i són dos membres de Coopeassa. La cooperativa recentment va ampliar la seva gamma de productes des de cafè únicament fins a cafè orgànic, pinyes i plàtans, tot cultivat de manera orgànica.
La història de la seva granja va començar fa uns 28 anys als Estats Units: "Per guanyar prou diners per iniciar la nostra pròpia finca i construir la nostra pròpia casa, vam anar a Nova Jersey on vam treballar de 14-16 hores, set dies a la setmana durant vuit anys." Gairebé va costar a Ronald la seva salut, però van aconseguir guanyar prou diners per iniciar la seva pròpia granja.
Després de créixer el cafè convencional, es van convertir en producció ecològica fa set anys, seguint la iniciativa de Coopeassa que va començar la conversió el 2008. El repte principal segons Ronald: "Hem hagut de canviar la nostra mentalitat".
A causa de la producció ecològica, els seus cultius pateixen més malalties: "Les matèries orgàniques funcionen més lentament que les substàncies químiques, però la nostra collita és més gran gràcies a la forma orgànica de treball". El gran avantatge de l'orgànic és que és més saludable. "Quan treballem amb productes químics hem estat malalts moltes vegades, és dolent per al cos. Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar i tampoc no vam haver de comprar productes químics costosos". Els preus dels cultius ecològics també són lleugerament millor que els productes cultivats convencionalment.
Archivo > 2019 > enero
- 28/01 - El te de la senyora Thapa
- 25/01 - El cultiu d'alfals a Ecuador
- 21/01 - Apoderar micro i petits empresaris a Kenya
- 17/01 - Hononta Boseeé i els palets de cacauet
- 14/01 - Finca Bellia, Argentina
- 10/01 - "Quan vam descobrir la producció ecològica, la nostra salut es va millorar"
- 07/01 - Els telers de Cambodia
- 03/01 - L'agroindústria a Uganda
- 01/01 - La costurera de Ghana