¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

L'economia social i solidària entra al Parlament Europeu

L'economia social i solidària entra al Parlament Europeu

CZZM1JZVIAARPOA_WEB(1)_M.JPGmartes, 23 de febrero de 2016

Fa prop d'un mes va tenir lloc la primera edició del I Fòrum Europeu d'Economia Social i Solidària (ESS) al Parlament Europeu, amb la participació de més de 250 cooperativistes, acadèmics o activistes. Aquesta trobada va en la línia del reconeixement que, en els últims anys, les finances ètiques com Oikocredit o altres projectes que promouen una economia més justa estan tenint a les institucions.

Es va constatar que aquest sector creixent representa 14 milions de llocs de treball, concretament un 6'5% de tota Europa. A més, es tracta d'una ocupació de qualitat, sostenible i amb respecte pel medi ambient, així com amb un impacte positiu en les comunitats, tal com va explicar l'eurodiputat Miguel Urban, del grup GUE/NGL.

Diversos acadèmics van demanar que l'economia social i solidària deixi de ser un sector testimonial per a ser un eix fonamental de les polítiques de la UE, i un eix transversal d'una Europa més justa i solidària. José Luis Monzón va reclamar un «reconeixement jurídic, polític, comptable i institucional» per part de les institucions europees.

Es va reivindicar la feina feta per part de l'ESS en aquells territoris oblidats per grans multinacionals que prioritzen, únicament, el benefici econòmic, ja sigui reduint costos laborals o traslladant-se a paradisos fiscals. A més, es va criticar l'enorme influència d'aquests grans lobbies empresarials sobre els poders polítics, dificultant l'aparició d'altres models empresarials o el repartiment de la riquesa.

En definitiva, es va demanar a la Unió Europea que apliqui allò que va concloure el Consell de la UE l'any 2015, que es prengui de forma seriosa aquest model empresarial i que les institucions europees impulsin l'ESS com un motor pel desenvolupament econòmic i social a Europa. Reclamava també que es faci en el marc d'unes demandes per noves maneres de fer política i els canvis econòmics que estan sorgint a l'eurozona.

« Enrere