¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Préstec de 5 milions d'euros d'Oikocredit a Ocean SA impulsa les cadenes de valor del cacau i dels anacards a Costa d'Ivori

Préstec de 5 milions d'euros d'Oikocredit a Ocean SA impulsa les cadenes de valor del cacau i dels anacards a Costa d'Ivori

1630662247190.jpgmiércoles, 08 de mayo de 2024

La inversió renovada augmenta el suport a l'agricultura sostenible i a 12.000 petits agricultors ivorians de cacau i anacards.

Oikocredit ha renovat la seva associació amb Ocean SA, un exportador de grans de cacau i d’anacards crus amb seu a Costa d'Ivori i part del grup Cocoasource, amb un nou préstec de 5 milions d'euros. Ocean SA porta més d'una dècada destacant en el comerç de cacau i d’anacards. El seu fort enfocament exportador als mercats europeus inclou l'associació amb empreses compradores amb propòsit social, com ara Tony's Chocolonely.

El nou finançament d'Oikocredit és la continuació d’una fructífera relació iniciada l’any 2017 amb la seva primera línia de finançament comercial de cacau d’1 milió d'euros per a Ocean. Aquest fet va donar lloc a una transferència de més de 3,5 milions d'euros a les cooperatives de petits agricultors sòcies d’Ocean el 2022-2023, distribuïda amb pagaments en efectiu als agricultors per la venda del seu cacau i utilitzats per finançar la infraestructura social de la comunitat.

El nou préstec permetrà a Ocean mantenir directament fins a 24 llocs de treball, millorar el seu abastiment i exportació de grans de cacau i d’anacards crus certificats, i injectar una liquiditat molt necessària en zones de cultiu desafavorides de Costa d'Ivori.

Llegeix aquí el comunicat de premsa complet (en anglès).

« Atrás