Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Resum i gravació del seminari web «Introducció al Món de les microfinances»

« Enrere

Resum i gravació del seminari web «Introducció al Món de les microfinances»

webinar-introduccion-microfinanzas-oikocredit.jpgdilluns, 29 de de juliol de 2024

El passat 15 de maig vam celebrar el primer seminari web d'una sèrie organitzada per les tres Associacions de Suport de l'estat espanyol (Oikocredit Catalunya, Oikocredit Euskadi i Oikocredit Sevilla), amb el suport de la Fundació de Suport a Oikocredit (ISUP).

Aquesta primera sessió va pretendre ser una introducció al món de les microfinances, i va comptar amb la participació del Jorge Berezo, d’Oikocredit Euskadi, i en Julio Alem Rojo, de la Institució Microfinancera CIDRE de Bolívia, amb la moderació de la Lorena Torres, Gerent d'Inversions d’Oikocredit Internacional a la zona Andina.


Introducció a les microfinances, per Jorge Berezo:

En Jorge Berezo va fer una introducció sobre el sector de les microfinances, la seva evolució recent en els últims anys, i va exposar diversos temes clau relacionats amb elles:

Serveis microfinancers: Va parlar sobre la importància d'aquests serveis integrals, més enllà del simple accés a microcrèdits, així com de les barreres d'accés que existeixen en molts països a causa de les limitacions de la banca convencional.
Alternatives de microcrèdit: Va explicar com, a més del microcrèdit, es generen altres alternatives que contribueixen a un cercle virtuós en l'economia.
Històries d'impacte: Va compartir històries concretes de persones i comunitats que s'han beneficiat dels serveis microfinancers, demostrant l'impacte positiu en les seves vides.

Presentació del Julio Alem de CIDRE, sobre les microfinances a Bolívia:

En Julio Alem, representant de l'organització CIDRE a Bolívia, va oferir una perspectiva detallada sobre la seva institució i el seu treball, així com una anàlisi en profunditat de tot el sector microfinancer al país i dels efectes que la regulació financera ha tingut en ell. Entre altres qüestions, va parlar del següent:

Història de CIDRE: Des de la seva fundació el 1988, CIDRE ha estat una contrapart d’Oikocredit a Bolívia, que ha anat augmentant la seva presència en tot el territori, especialment en zones rurals. Alem va destacar el seu paper com a director executiu del 1994 al 2005.
Impacte a Bolívia: Alem va presentar també com CIDRE ha evolucionat al llarg de la seva vida i quin ha estat el seu impacte al país andí, brindant serveis microfinancers que han ajudat moltes persones a millorar les seves condicions econòmiques i socials.

El segon seminari web d'aquesta sèrie es durà a terme a finals de setembre i tractarà específicament de la contribució de les microfinances en l'apoderament de la dona, per a la qual cosa comptarà amb la participació de ProMujer, una altra Institució Microfinancera de referència a Bolívia, i molt enfocada en qüestions de gènere.

Pots visualitzar aquí el vídeo complet del primer seminari web de la sèrie, del 15 de maig de 2024:

serviceName=youtube&width=700&height=394&style=&videoId=hg8VqAY3BZI&related=0&autoplay=0&loop=0&info=0&fullscreen=0&noCookie=1

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

agost 2024

juliol

juny

maig

abril