Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Webinar sobre el futur del cacau i posterior degustació

Webinar sobre el futur del cacau i posterior degustació

La muestra de una vaina de cacao fresco y madurodivendres, 31 de de maig de 2024

Al nostre proper webinar “Oikocredit Live” del 26 de juny de 2024 parlarem del futur del cacau i reflexionarem sobre si és realment possible consumir una xocolata 100% sostenible o fins i tot amb zero emissions. I a Barcelona, hi haurà degustació inclosa!

La mostra d'una beina de cacau fresc i madur

Ets xocoholic? Segur que sí!

En aquest nou webinar de la sèrie «Oikocredit Live» parlarem dels factors climàtics i econòmics que estan afectant a aquest sector agrícola, i de rebot a tota la indústria de la xocolata. Reflexionarem sobre escenaris de futur, i ens preguntarem sobre la sostenibilitat real de consumir un producte que ve de milers de quilòmetres de distància. Parlarem de Comerç Just i d'opcions de comerç internacional amb zero emissions. I tot això ho farem juntament amb Conacado, una organització de productors de cacau de República Dominicana que ha rebut finançament ètic d’Oikocredit, i amb Chocolatemakers, una empresa emblemàtica dels Països Baixos que aposta fortament per la sostenibilitat i produeix xocolates ecològiques i de Comerç Just.

Data: 26/06/2024
Horari: De 18:45h a 20:00h
El webinar es farà per la plataforma Zoom i serà en anglès, amb traducció simultània al castellà.

Inscriu-t'hi omplint el formulari que trobaràs aquí!

A Barcelona també es podrà seguir el webinar de forma presencial a la nostra seu, i posteriorment farem una degustació d'algunes xocolates de Chocolatemakers elaborades amb ingredients procedents d'organitzacions de productors finançades per Oikocredit.

Durant aquest webinar, partirem les faves de cacau (en sentit figurat) entre els següents temes:

  • Com es pot obtenir el cacau de manera ètica i sostenible
  • Com els fabricants de xocolata estan lluitant per un canvi positiu
  • A quins obstacles s'enfronta el soci d'Oikocredit Conacado
  • El paper dels microcrèdits en el suport als conreadors de cacau

Els nostres ponents convidats compartiran històries del seu treball, els reptes als quals s'enfronten i els triomfs que celebren en la seva missió de produir xocolata excepcional.

Aquesta sessió ofereix una visió especial de les vides i passions de les persones dedicades a proporcionar-nos aquest dolç producte que tant estimem!

ESten desitjant veure't online i assaborir el sabor dolç d'un planeta millor!

Ponents:

Rodney Nikkels: Fundador de Chocolatemakers.

Abel Fernández: Responsable Comercial de Conacado.

Moderador: Maximilian Held, Especialista en Màrqueting i Educació a l'Associació de Suport Oikocredit Bavaria.

oikocredit-live-chocolate-26-junio-2024

« Enrere