Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Préstec de 5 milions d'euros d'Oikocredit a Ocean SA impulsa les cadenes de valor del cacau i dels anacards a Costa d'Ivori

Préstec de 5 milions d'euros d'Oikocredit a Ocean SA impulsa les cadenes de valor del cacau i dels anacards a Costa d'Ivori

1630662247190.jpgdimecres, 08 de de maig de 2024

La inversió renovada augmenta el suport a l'agricultura sostenible i a 12.000 petits agricultors ivorians de cacau i anacards.

Oikocredit ha renovat la seva associació amb Ocean SA, un exportador de grans de cacau i d’anacards crus amb seu a Costa d'Ivori i part del grup Cocoasource, amb un nou préstec de 5 milions d'euros. Ocean SA porta més d'una dècada destacant en el comerç de cacau i d’anacards. El seu fort enfocament exportador als mercats europeus inclou l'associació amb empreses compradores amb propòsit social, com ara Tony's Chocolonely.

El nou finançament d'Oikocredit és la continuació d’una fructífera relació iniciada l’any 2017 amb la seva primera línia de finançament comercial de cacau d’1 milió d'euros per a Ocean. Aquest fet va donar lloc a una transferència de més de 3,5 milions d'euros a les cooperatives de petits agricultors sòcies d’Ocean el 2022-2023, distribuïda amb pagaments en efectiu als agricultors per la venda del seu cacau i utilitzats per finançar la infraestructura social de la comunitat.

El nou préstec permetrà a Ocean mantenir directament fins a 24 llocs de treball, millorar el seu abastiment i exportació de grans de cacau i d’anacards crus certificats, i injectar una liquiditat molt necessària en zones de cultiu desafavorides de Costa d'Ivori.

Llegeix aquí el comunicat de premsa complet (en anglès).

« Enrere