Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit s'associa amb el productor de biocarbó NetZero per ampliar les seves operacions al Brasil

« Enrere

Oikocredit s'associa amb el productor de biocarbó NetZero per ampliar les seves operacions al Brasil

logoNetzero.pngdimarts, 04 de de juny de 2024

La inversió de US$ 2,5 milions és la primera d'Oikocredit en segrest de carboni en la cadena de valor agrícola.

NetZero-biochar

Oikocredit s'ha associat amb l'empresa francesa de tecnologia verda NetZero per donar suport a l'expansió de la producció de biochar de NetZero al Brasil, extraient carboni atmosfèric i permetent als petits productors de cafè augmentar els seus rendiments.

NetZero opera actualment una unitat de biocarbó d'un any d'antiguitat al municipi de Lajinha, estat de Minas Gerais, i amb el préstec d'Oikocredit construirà una segona planta. La innovadora tecnologia de NetZero ha permès a centenars de petits productors de cafè transformar els seus residus agrícoles en biocarbó, un additiu per al sòl ric en carboni amb beneficis per a la salut de la terra, la capacitat de retenció d'aigua, la reducció de l'ús de fertilitzants sintètics i la millora dels rendiments de fins al 25 per cent.

La inversió d'Oikocredit promou la seva missió de millorar els mitjans de subsistència dels petits agricultors i el seu compromís d'innovar en les cadenes de valor agrícoles. El procés de NetZero extreu carboni dels residus de cultius locals, en aquest cas la pela de cafè, per a generar biocarbó, una forma molt estable de carboni porós que els agricultors poden barrejar amb el sòl. A més de crear llocs de treball industrials ben remunerats en les zones rurals, NetZero ven biocarbó als agricultors a preus assequibles per augmentar el rendiment de les seves collites amb una menor petjada de carboni i augmentar els seus ingressos.

Llegeix aquí el comunicat de premsa en anglès.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

juny 2024

maig

abril

març