Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit s'associa amb el productor de biocarbó NetZero per ampliar les seves operacions al Brasil

Oikocredit s'associa amb el productor de biocarbó NetZero per ampliar les seves operacions al Brasil

logoNetzero.pngdimarts, 04 de de juny de 2024

La inversió de US$ 2,5 milions és la primera d'Oikocredit en segrest de carboni en la cadena de valor agrícola.

NetZero-biochar

Oikocredit s'ha associat amb l'empresa francesa de tecnologia verda NetZero per donar suport a l'expansió de la producció de biochar de NetZero al Brasil, extraient carboni atmosfèric i permetent als petits productors de cafè augmentar els seus rendiments.

NetZero opera actualment una unitat de biocarbó d'un any d'antiguitat al municipi de Lajinha, estat de Minas Gerais, i amb el préstec d'Oikocredit construirà una segona planta. La innovadora tecnologia de NetZero ha permès a centenars de petits productors de cafè transformar els seus residus agrícoles en biocarbó, un additiu per al sòl ric en carboni amb beneficis per a la salut de la terra, la capacitat de retenció d'aigua, la reducció de l'ús de fertilitzants sintètics i la millora dels rendiments de fins al 25 per cent.

La inversió d'Oikocredit promou la seva missió de millorar els mitjans de subsistència dels petits agricultors i el seu compromís d'innovar en les cadenes de valor agrícoles. El procés de NetZero extreu carboni dels residus de cultius locals, en aquest cas la pela de cafè, per a generar biocarbó, una forma molt estable de carboni porós que els agricultors poden barrejar amb el sòl. A més de crear llocs de treball industrials ben remunerats en les zones rurals, NetZero ven biocarbó als agricultors a preus assequibles per augmentar el rendiment de les seves collites amb una menor petjada de carboni i augmentar els seus ingressos.

Llegeix aquí el comunicat de premsa en anglès.

« Enrere