Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La Milenka Roque Laora. Propietària d'un Restaurant

La Milenka Roque Laora. Propietària d'un Restaurant

IDEP-BO-60.jpgdijous, 27 de de juny de 2024

Em dic Milenka Roque Laora i vull compartir una mica de la meva història i celebrar amb vosaltres el Dia Internacional de les Microempreses i Petites i mitjanes empreses.

Treballo aquí en el meu restaurant, que he tingut el plaer de dirigir des de fa 3 anys. Tinc 32 anys i abans d'obrir el meu restaurant, treballava com a costurera, una habilitat que he desenvolupat des dels 15 anys, quan treballava a l'Argentina. Gràcies als meus ingressos com a costurera, vaig aconseguir comprar la meva casa.

Aviat em vaig adonar que la casa era massa gran i que no utilitzava la part posterior. Així que vaig decidir demanar un préstec per adaptar aquesta part de la casa en un restaurant. Estem situats prop del col·legi Antonio Paredes Candia i de la Universitat Petroquímica. A més, hi ha camps de futbol a prop, la qual cosa ens proporciona molts clients potencials.

El préstec de 15,000 USD (uns 13,700 EUR) d'Idepro, gràcies al suport d’Oikocredit, ha estat una gran ajuda. Amb aquest préstec, vaig construir el restaurant darrere de la meva casa, on abans només hi havia un pati. Vaig construir una teulada, vaig renovar-ho tot, vaig pintar les parets, vaig afegir taulells i vaig ampliar la cuina. També vaig poder comprar olles, menjar i tot el material necessari. Com a resultat, la meva vida ha millorat significativament.

El meu dia comença d'hora al matí, quan preparo el menjar i estic ocupada amb el restaurant fins almenys les dues de la tarda. Després, continuo amb el meu treball de costura. Ja no tinc temps lliure, perquè a més de cosir, surto a comprar el menjar.

El meu somni per al futur és estudiar per a ser xef, expandir el meu negoci i obrir un altre restaurant. Estic molt agraïda per les oportunitats que he tingut i espero continuar creixent.

« Enrere