Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

Assad Kambobo, un agricultor d'Uganda

UMF-UG-01_f033a.jpegdimecres, 02 de de març de 2016

Assad Kambobo, beneficiario de un microcrédito de UMF, organización financiada por Oikcoredit con criterios de Comercio Justo

L'Assad Kambobo és el propietari de 32 hectàrees de terra fèrtil a Uganda, on cultiva pinyes i plàtans, entre altres plantes, que ven a Kenya i Kampala, també. Des de l'any 2010 va començar a ser client de la Fundació de Microcrèdit d'Uganda (UMF), d'on ha obtingut dos préstecs de 25 milions de xilings, uns 6.800 euros.

Aquestes inversions li han permès administrar les finques, i també contractar a 35 treballadors, per administrar-les, i alhora mantenir a la seva família. Explica que abans de tenir accés a crèdit, la part de finca que es podia cultivar era més petita i, a més, no podia contractar a ningú.

És pare de 15 fills, que estudien al Centre d'Educació Nova Àfrica, una escola primària per a nens desafavorits, però molt intel·ligents, que no poden pagar les quotes. El pla d'estudis està dirigit al desenvolupament intel·lectual, espiritual i físic dels infants, i és molt innovador respecte la resta d'escoles del país. Té molt bona reputació i els alumnes gaudeixen d'àpats gratuïts a l'escola.

L'organització que ha fet el préstec a l'Assad Kambobo és UMF, sòcia d'Oikocredit. Ofereix serveis de microfinances a molts d'altres ugandesos que són econòmicament actius, però no tenen accés a capital. Al voltant d'un 70% dels seus clients són dones, i la majoria són agricultors i petits comerciants. Tenint en compte els alts nivells d'atur entre les dones i els joves del país, el seu paper és molt important.

« Atrás